Διαφήμιση
Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2024 12:59

Νέες Spatial Sound εμπειρίες για τη Meyer Sound

Η Meyer Sound ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο του San Diego (Department of Music) για την ανάπτυξη Spatial Sound εφαρμογών βασισμένες στις πλατφόρμες NADIA και Constellation της εταιρίας…
Όπως μας ενημερώνει η Meyer Sound, οι αρμόδιοι μηχανικοί της εταιρίας συνεργάστηκαν με το προσωπικό και τους ερευνητές του Τμήματος Μουσικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο για το διευρυμένο beta test του NADIA, του επεξεργαστή επόμενης γενιάς που θα αποτελέσει την ‘καρδιά’ του ακουστικού συστήματος Meyer Sound's Constellation.
Στο Πειραματικό Θέατρο του τμήματος εγκαταστάθηκαν προηγμένες αναβαθμίσεις χωρικού ήχου και μεταβλητής ακουστικής, οι οποίες επέτρεψαν την ανάπτυξη σε πραγματικό χρόνο με καθηγητές και φοιτητές, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες, να μάθουν με διαδραστικούς τρόπους και να επιταχύνουν την πειραματική μουσική τους έρευνα.

Το UC San Diego είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που ενσωμάτωσε την πλατφόρμα NADIA της Meyer Sound στις εγκαταστάσεις του. Η εγκατάσταση υπογραμμίζει τη δέσμευση της Meyer Sound στην ακουστική εκπαίδευση και δείχνει τη δυνατότητα εφαρμογής των τεχνολογιών της εταιρείας σε διαφορετικά περιβάλλοντα μάθησης.
«Με τη χρήση spatial headphones, immersive art installations και spatial ηχητικών εφαρμογών σε συναυλιακούς χώρους και venues όπως το περίφημο Sphere στο Λας Βέγκας, όλοι είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα της δημιουργίας περιεχομένου για αντίστοιχες ηχητικές (και όχι μόνο) εμπειρίες, αλλά σπάνια οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Jeremy Olson, καθηγητής του UC San Diego.

Το Πειραματικό Θέατρο 150 θέσεων, μέρος του Μουσικού Κέντρου Conrad Prebys του UC San Diego, λειτουργεί ως χώρος εργαστηρίου και παραστάσεων και προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες πολυμέσων, όπως προβολή βίντεο, προσαρμοσμένο φωτισμό και ζωντανή διασύνδεση με υπολογιστές και άλλα μέσα. Η εγκατάσταση ήταν εξοπλισμένη με το ακουστικό σύστημα Constellation απ’ όταν κατασκευάστηκε το 2009. Με το Constellation, οι ακουστικές ιδιότητες του χώρου μεταμορφώνονται με το πάτημα ενός κουμπιού, υποστηρίζοντας και βελτιστοποιώντας την ακουστική του χώρου για κάθε διαφορετική εκδήλωση που μπορεί να λάβει χώρα εντός αυτού, από προφορικές διαλέξεις έως μουσική δωματίου και από ροκ έως ηλεκτρονικές συνθέσεις.

"Το UC San Diego υιοθέτησε πρώιμα τις τεχνολογίες μας από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Για 15 χρόνια, το Experimental Theatre χρησιμοποιεί το Constellation για να προσαρμόσει την ακουστική του σε κάθε τύπο προγράμματος και εκδήλωσης, οπότε ο εξοπλισμός της εγκατάστασης με NADIA ήταν μια φυσική εξέλιξη. Το αναβαθμισμένο σύστημα Constellation, σε συνδυασμό με την ευελιξία του Spacemap Go, έφερε μια νέα διάσταση σε μια ήδη υψηλού επιπέδου εγκατάσταση", επισημαίνει ο Steve Ellison, διευθυντής του Spatial Sound τομέα της Meyer Sound.
Ως γνωστόν, ο νέος ψηφιακός επεξεργαστής NADIA-CP της Meyer Sound, φέρνει νέα επίπεδα απόδοσης ενώ η δικτύωσή του που βασίζεται στο πρωτοκόκολλο MILAN στο Constellation και υποστηρίζει χωρικό ήχο χρησιμοποιώντας το λογισμικό Spacemap Go.

Η πλατφόρμα ψηφιακής επεξεργασίας και διανομής ήχου NADIA προσδίδει νέες δυνατότητες στο Constellation, επιτρέποντας περισσότερες διακριτές ζώνες για ακόμη υψηλότερη ανάλυση με χαμηλότερο κόστος. Το Experimental Theatre αναβάθμισε τις δυνατότητες αναπαραγωγής ήχου με τα ηχεία τελευταίας γενιάς της Meyer Sound, συμπεριλαμβανομένων των ULTRA-X20 και των compact ηχείων UP-4slim. Στο νέο σύστημα, 20 ηχεία ULTRA-X20 και 20 UP-4slim συμπληρώνουν τα υπάρχοντα 3 ηχείω left-center-right UPJ-1P, τα 8 MM-4XP και τα 10 UMS-1P subwoofers.

Με το Spacemap Go, οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στη σχεδίαση χωρικού ήχου αναμειγνύοντας το δικό τους περιεχόμενο χρησιμοποιώντας iPad, προσφέροντας μια μοναδικά διαδραστική εμπειρία εκμάθησης, που με τις παρούσες αναβαθμίσεις θα γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Περισσότερες πληροφορίες για τo καταξιωμένο σύστημα διόρθωσης ακουστικής δωματίων Constellation (που φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια από την παρουσίασή του το 2006), για τη νέα πλατφόρμα NADIA, το Spacemap Go, αλλά και τα συστήματα της Meyer Sound, θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση