Διαφήμιση
Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2024 15:25

Highlite: Ρεκόρ πωλήσεων και 'Υψηλή Ραπτική'…

του Βασίλη Λαδονικόλα

H επίσκεψή μας στη Highlite International στο φιλόξενο Kerkrade της νότιας Ολλανδίας , αποτελεί πλέον μια παγιωμένη & εθιμοτυπική διαδικασία των τελευταίων χρόνων, για την οποία φροντίζει επιμελώς ο Κώστας Πουλής της Sivko Electronics που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα όλων των brands της Highlite International στα μέρη μας.
Κι επειδή η επίσκεψη αυτή λαμβάνει χώρα στην αρχή της χρονιάς, μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει και ως … ‘ποδαρικό’, ώστε να κυλήσει θετικά η χρονιά για όλους μας στα φωτιστικά & οπτικοακουστικά δρώμενα.

Και δεν ξέρω για εσάς, αλλά για τη Highlite η χρονιά που μόλις έκλεισε πήγε εντυπωσιακά καλά, ενώ εξίσου ‘ένδοξη’ αναμένεται και η νέα χρονιά σε όλους τους τομείς, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Raymond Paes (International sales Director) της Highlite, σε μια από τις συζητήσεις μας, το 3ήμερο που φιλοξενηθήκαμε εκεί… Και όταν λέμε Highlite, ως γνωστόν αναφερόμαστε σε 5 main brands: ShowtecInfinityDMTDAP, και Artecta και από φέτος και σε ένα 6ο, τη Wentex, στην οποία θα αναφερθούμε εκτενώς λίγο πιο κάτω…

Στα ενδότερα της Highlite με ξεναγούς τους Raymond Paes και Pista Hajdu…
Η φετινή πολυπληθής Ελληνική ομάδα αποτελούνταν από τους (η αναφορά γίνεται με τυχαία σειρά) Νάστο Θωμά (Vision of Sound), Τρελλόπουλο Νίκο (Touch Sound), Ανδρέα Τρύφωνα (Eπτά Τεχνών Τόπος – Κέρκυρα), Βιδάλη Ερρίκο (VDL Audiovisual), Νίκο Θεοδωρίδη (VDL Audiovisual), Βασίλη Πρινιωτάκη (Αφοί Πρινιωτάκη), Τσιλούνη Παναγιώτη (Event Music), Γιώργο Μπότσαρη (Eventit), Μαρινόπουλο Δημήτρη (ADSound), Κατσέλα Πάρι (Musicspot), Μελέτη Κανάκη (Kanakis Audio & Visual Systems), Χρονόπουλο Νίκο (Studio Tesserakto), Ελπίδα Παπουτσή (Studio Tesserakto).

Είναι γεγονός ότι κάποιοι εξ ημών είχαμε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στο παρελθόν, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Ως εκ τούτου, οι ‘παλιοί’ ήξεραν τι να περιμένουν και σχολίαζαν τις προσθήκες και τις εξελίξεις που είδαν σε μηχανολογικό εξοπλισμό, σε διαδικασία και οργάνωση συγκριτικά με αυτά που είχαν δει εδώ τις προηγούμενες χρονιές, ενώ οι ‘καινούργιοι’ ήταν σαφώς πιο εντυπωσιασμένοι βλέποντας από μέσα τον τρόπο της αυτοματοποίησης, της οργάνωσης, του ελέγχου και της δομής ενός κατασκευαστή, καθώς και της συνολικής διαδικασίας παραγωγής, εξέλιξης, προετοιμασίας και ολοκλήρωσης μιας παραγγελίας.
Όπως είπαμε, κάθε χρόνο η εξέλιξη είναι εμφανής σε επίπεδο αυτοματισμών, προετοιμασίας και ποιοτικών ελέγχων και αυτό είναι κάτι που (με την αρωγή και όλων των υπόλοιπων διαδικασιών) αντικατοπτρίζεται τόσο στην αμεσότητας της παραλαβής μιας παραγγελίας, όσο και από το συνολικά υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών.

Η ξενάγησή μας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας με ξεναγούς τους Raymond Paes και Pista Hajdu (International sales), άρχισε από τον εκθεσιακό χώρο με τα οπτικοακουστικά συστήματα που περιλαμβάνει όλη τη γκάμα των led οθονών της DMT όπου ήταν τοποθετημένες ανά pixel pitch, τους επεξεργαστές της Novastar και τον εγκαταστατικό ήχο και τις installation προτάσεις με τα ηχεία και τα ηλεκτρονικά της DAP Audio.

Είναι γεγονός ότι και φέτος οι οθόνες της DMT που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό outdoor και indoor οθονών με μεγάλο pixel pitch range προκειμένου να καλύψει κάθε ανάγκη για LED οθόνη σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, μαγνήτισαν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις των Ελλήνων επισκεπτών σε όλο το φάσμα της γκάμας τους…

Εν συνεχεία ξεναγηθήκαμε στο χώρο των αποθηκών ξεκινώντας από τα προϊόντα τρίτων κατασκευαστών που εμπορεύεται και διακινεί η Highlite, όπως τα προϊόντα της Milos truss (η εταιρία διαθέτει ένα τεράστιο στοκ σε προϊόντα της Milos, όπως τράσες, παρελκόμενα, αξεσουάρ, κερκίδες, εξέδρες κλπ), καθώς και τα προϊόντα της Wentex με την οποία όμως από φέτος υπάρχει μια νέα μορφή συνεργασίας.

Η Wentex επίσημο μέλος της Highlite International
Όπως μας ενημέρωσε ο Raymond, η Wentex ήδη από πέρυσι την άνοιξη, δεν αποτελεί πλέον τρίτο κατασκευαστή και συνεργάτη, αλλά σάρξ εκ της σαρκός της Highlite International, καθώς αποκτήθηκε από τη Highlite (δίχως ωστόσο ο Raymond να μας αποκαλύψει το ακριβές ποσοστό εξαγοράς, αλλά σαφώς και πρόκειται για το πλειοψηφικό πακέτο). Με τη Wentex στο ‘ρόστερ’ της η Highlite (όπως μας εξομολογήθηκαν και τα στελέχη της) απέκτησε ακόμα έναν τομέα με ιδιαίτερη δυναμική, καθώς η διεθνής αγορά αποδεικνύει ότι έχει τεράστιες ανάγκες για ολοκληρωμένες προτάσεις textile solutions και pipe & drapes μαζί με όλα τα αξεσουάρ και τις προσφερόμενες λύσεις, που προορίζονται για μια εκτεταμένη γκάμα εφαρμογών και venue κάθε μορφής. Ενδεικτικό άλλωστε ήταν το τεράστιο ενδιαφέρον όλων σχεδόν των μελών / εταιριών της Ελληνικής αποστολής για τα προϊόντα της Wentex, τα οποία πλέον η Highlite τα τοποθετεί σε πρώτο πλάνο – μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα της – όσον αφορά την προώθηση και την υποστήριξη.
Η Wentex διαθέτει πληθώρα προϊόντων αλλά κυρίως πληθώρα δημιουργικών λύσεων, εφαρμογών και ιδεών με το κλειδί στο χέρι που μπορείτε να τις βρείτε εδώ στο web site της εταιρίας, ώστε να ‘ντύσετε’ κάθε venue και κάθε εφαρμογή που απαιτεί κομψή και δημιουργική εμφάνιση…
Επίσης, εδώ στο site της Sivko θα μπορέσετε να βείτε και μια εκτεταμένη γκάμα από Set Frames της Wentex και χρήσιμα αξεσουάρ στήριξης, τοποθέτησης και ανάρτησης.

Διαρκής εξέλιξη της Αυτοματοποίησης
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, η ετήσια επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, μας επιτρέπει να παρατηρούμε με ακρίβεια τη διαρκή εξέλιξή των εγκαταστάσεων όσον αφορά τα συστήματα αυτοματοποίησης, ρομποτοποίησης και γενικότερης οργάνωσης, όπως απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Ετσι, ενώ πέρυσι είχαμε δει ότι στα σύγχρονα συστήματα αυτοματισμού αποθήκευσης, διαχείρισης, logistics και ταξινόμησης, μόλις είχαν ενταχθεί και έκαναν τα πρώτα τους ‘δοκιμαστικά’ (καθώς τα προγραμμάτιζαν) 6 πλήρως αυτοματοποιημένα κλαρκ και περονοφόρα οχήματα μεταφοράς και ανύψωσης παλετών αυτόνομης οδήγης, χωρίς οδηγό, φέτος τα είδαμε να ‘έχουν μάθει’ τη δουλειά και να εκτελούν την προγρμματιζόμενη εργασία τους απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Αλλωστε όταν παραλαμβάνεις περί τα χίλια κοντέινερς από τα εργοστάσιά σου στην Κίνα αλλά και από τρίτους κατασκευαστές που συνεργάζεσαι, προφανώς οι ανάγκες σου για αυτοματοποίηση είναι διευρυμένες.
Εν συνεχεία είδαμε ένα πραγματικό υπερθέαμα από κοντά 6 τεράστια ‘ρομπότ’ που διαχειρίζονται τις παραγγελίες από 22.000 παλέτες, εντός μιας έκτασης 4000 τ.μ. και ύψους 24 μέτρων.
Αμέσως μετά ξεναγηθήκαμε στο χώρο προετοιμασίας των εκθέσεων (η εταιρία λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 55 εκθέσεις παγκοσμίως, είτε απευθείας, είτε μέσω των κατά τόπους αντιπροσώπων της), καθώς και στο ειδικό τμήμα ελέγχου & καλιμπραρίσματος LED οθονών, καθώς δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα αυτό. Εδώ καλιμπράρονται εκ νέου τα στοιχεία των ακριβότερων LED οθονών (με το 1ο καλιμπράρισμα έχει ήδη γίνει σε ειδικό θάλαμο στο εργοστάσιο της Κίνας) των σειρών Premiere και Signature.

Ποιοτικός Ελεγχος & Global Standard Center
Σειρά είχε η ξενάγησή μας στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου, στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία διότι ο εν λόγο τομέας είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αξιοπιστία των προϊόντων τους και τη φήμη τους ως εταιρία. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο ποιοτικού ελέγχου με την επιλογή των προϊόντων να είναι μεν δειγματοληπτική, ωστόσο το δείγμα είναι μεγάλο, ενώ η συνολική διαδικασία είναι σχολαστική. Αν διαπιστώσουν πρόβλημα σε ένα προϊόν (σε οποιοδήποτε τμήμα αυτού, από το σασί, τα ηλεκτρονικά έως τη συσκευασία), τότε συνεχίζουν τον ποιοτικό έλεγχο επιλέγοντας ακόμα μια δεκάδα του ίδιου προϊόντος.
Σημειωτέον ότι στον τομέα Global Standard Center φροντίζουν για την πλήρη τήρηση των ευρωπαϊκών στάνταρ και προδιαγραφών για κάθε προϊόν, σύμφωνα με τις αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η ξενάγησή μας ολοκληρώθηκε με το τμήμα του 3D εκτυπωτή, της μονάδας ποιοτικού ελέγχου των κινούμενων κεφαλών, καθώς και στο τμήμα των νέων προιόντων.
Αρκετά από τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, ειδικά οι φωτιστές και  οι προγραμματιστές της ομάδας, πέρασαν αρκετό χρόνο με τις κονσόλες Chimp της Infinity και Lampy της Showtec στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκπαίδευσης.

Ιδού μερικά από τα
Νέα προϊόντα που είδαμε και ακούσαμε
Φέτος θα αλλάξουμε λίγο τη σειρά, ξεκινώντας από τα προϊόντα ήχου. Εδώ, αναμφίβολα τις εντυπώσεις έκλεψε το νέο Column Array Frigga της DAP Audio.
Το ολοκαίνουργιο DAP Frigga Set που είδαμε και ακούσαμε, αποτελεί ένα κομψό ενεργό column speaker σύστημα με subwoofer που διατίθεται σε λευκό και μαύρο χρώμα και απευθύνεται σε πληθώρα εφαρμογών, όπως εταιρικές παρουσιάσεις, event, mobile DJs, μικρά venues και μπάντες κλπ.
Τα αποθέματα ισχύος του ενσωματωμένου 3κάναλου ενισχυτή (Class D /Class H) που φιλοξενείται στο sub, ανέρχονται στα 1000 W RMS (2000 W peak), και το μέγιστο SPL του δορυφόρου στα 134 dB, ενώ η απόκριση συχνότητας εκτείνεται μεταξύ 40 Hz  – 20 kHz. O 2δρομος δορυφόρος του υποστηρίζει αρχή λειτουργίας bass reflex ως προς τη φόρτιση του χαμηλού, με το σετ να φιλοξενεί έξι 4ιντσα mid γούφερ και ένα HF Compression Driver 1, 5 ίντσας με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου, ενώ το sub περιλαμβάνει δυο 12ιντσα γούφερ. 
Το σετ διαθέτει 3 εισόδους, μια είσοδο mic μέσω XLR με ρύθμιση gain και clip indicator, ένα XLR line input with passthrough, και Bluetooth με TWS support. Τα ρυθμιστικά που διαθέτει το σετ είναι SUB level control και Master level, ενώ υπάρχουν και οπτικές ενδείξεις για την κατάσταση της λειτουργίας του ενισχυτή. Σημειωτέον ότι το σετ διαθέτει και αποστάτη ώστε ο δορυφόρος να τοποθετείται στο κατάλληλο ύψος, ενώ στο πίσω τμήμα του υπάρχει ειδική εσοχή που φιλοξενεί το καλώδιο εξόδου από το sub στο δορυφόρο. Πρόκειται για ένα αρκετά κομψό και χρηστικό σετ με ισορροπημένο και ευχάριστο ηχητικό χαρακτήρα. Κατά τη διαδικασία των ακροάσεων το σετ διατήρησε τη μουσικότητά του όσο κι αν πιέστηκε, ενώ απέδωσε και υψηλές στάθμες παραμένοντας πάντα ευχάριστο. Μια αναμφίβολα εξαιρετική πρόταση από τη DAP, τόσο ως προς την κομψότητα και την ευχρηστία, όσο και ως προς το άκουσμά του.

Η σειρά ηχείων WMS της DAP περιλαμβάνει επίτοιχα παθητικά ηχεία με κάθε μοντέλο να διαθέτει ωμική και 100Voltiκή έκδοση. Όλα τους είναι δίδρομα και διαθέτουν γούφερ 4 ιντσών τα μικρότερα μοντέλα και 6 ιντσών τα μεγαλύτερα, ενώ μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια ή κάθετα. Υποστηρίζουν προδιαγραφή αδιαβροχότητας IP54 και διατίθενται σε μαύρο και λευκό χρώμα.

Είδαμε επίσης τη σειρά ηχείων NRG της DAP Audio, που περιλαμβάνει παθητικά και ενεργά ηχεία σε εκδόσεις 8, 10, 12 και 15 ιντσών όσον αφορά τη διάμετρο του γούφερ, ενώ χρησιμοποιούν και HF driver 1 ίντσας . Όλα τους βεβαίως αποτελούν 2δρομες υλοποιήσεις, τύπου bass reflex όσον αφορά τη φόρτιση του χαμηλού. Όλα διαθέτουν περιστρεφόμενη κόρνα ενώ η στάνταρ διασπορά τους είναι 90 x 60 μοίρες σε οριζόντιο και κάθετο άξονα αντίστοιχα. Οι ενεργές εκδόσεις ενσωματώνουν DSP επεξεργαστή με 4 modes: Contour, Flat, Speech and +Sub, ενσωματωμένο ενισχυτή class D, ενώ διαθέτουν και XLR combo jacks για εισόδους mic και στάθμης γραμμής, καθώς και Bluetooth 5.0 receiver για ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής από το κινητό ή το τάμπλετ σας. Τα ηχεία της σειράς (ενεργά) που ακούσαμε στο demo room της εταιρίας αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη των ακροάσεων ξεχωρίζοντας για τη γραμμική αναπαραγωγή τους, την συχνοτική τους πληρότητα και την εξαιρετική για την κατηγορία τους ανταπόκρισή τους σε δυναμικά, γρήγορα μεταβατικά και υψηλές στάθμες. Αναμφίβολα value for money προτάσεις…

Νέα παρουσία ήταν και το Odin PASSIVE Line array (υπήρχε σε Active έκδοση ενώ πλεόν διατίθεται και σε passive), που αποτελεί μια δίδρομη υλοποίηση 4 μεγαφώνων, με δυο 8ιντσα γούφερ νεοδυμίου και δυο 1ιντσα compression drivers με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου της Celestion. Η διασπορά του είναι 100 μοίρες οριζόντια και 10 μοίρες στον κάθετο άξονα, ενώ οι επιδόσεις του όσον αφορά το SPL ανέρχονται στα 129 dB (μέγιστο SPL στο 1μ). Το array διαθέτει κρεμαστικό σύστημα 3 σημείων για εύκολη και ασφαλή ανάρτηση, ενώ ως προς τα συνοδά sub η εταιρία προτείνει τα S-18 passive subwoofer ή τα ενεργά S-18A, καθώς και τα S-218A ultra subwoofer για ακόμα πιο βαθύ και ισχυρό χαμηλό.

Στον τομέα του φωτισμού
είδαμε όπως είναι φυσικά πολλά και διαφορετικά προϊόντα, θα επικεντρωθούμε όμως στα πιο νέα και ενδιαφέροντα από άποψη εφαρμογών…Το νέο iFX-640 της Infinity, αποτελεί μια κινούμενη κεφαλή με 6 Led φωτεινές πηγές RGBW, ισχύος 40 watt έκαστη, με ανεξάρτητο Pixel Control. Η διάρκεια ζωής των φωτεινών πηγών ξεπερνάει τις 20.000 ώρες και η συνολική φωτεινότητα τα 1800lm. Η κεφαλή εξειδικεύεται στη δημιουργία εντυπωσιακών εφέ χάρη στα 4 dimmer curves, τη συνεχή αμφίδρομη περιστροφή των εμπρόσθιων φακών, καθώς και στη δημιουργία flower effect, ενώ υποστηρίζει και λειτουργία strobe. Το μηχανικό zoom (Zoom Ratio 1:7) υποστηρίζει τη δημιουργία beam δέσμης 5 μοιρών και την άμεση μετάβαση σε wide 36° wash. H κεφαλή υποστηρίζει πρωτοκόλλα DMX και RDM

Είδαμε επίσης τα προσιτά lighting controllers της σειράς Showtec LAMPY που περιλαμβάνει δυο μοντέλα, το LAMPY 20 και το μεγαλύτερο LAMPY 40 στις διάφορες εκδόσεις τους των 1U και 2Uμε τα 40 multifunctional faders (η μεγαλύτερη LAMPY 40). Οι κονσόλες της οικογένειας LAMPY αποτελούν τις entry level προτάσεις lighting controllers της Showtec και όπως ενημερωθήκαμε, κερδίζουν διαρκώς μερίδιο στην κατηγορία τους και γίνονται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλής χάρη στις δυνατότητες, την ευκολία χρήσης και προγραμματισμού που υποστηρίζουν, την αξιοπιστία τους και τον υψηλό λόγο τιμής προς απόδοση που επιτυγχάνουν.

Ακόμα μια σημαντική παρουσία, τα νέα Raccoon series P14/4 της Ιnfinity που διαθέτει 14 R,G,B,M, (όπου Μ=Mint)  LED των 15Watt έκαστο, ενώ υποστηρίζει υψηλή φωτεινότητα 8.000lm και CRI >87. Πληροί την προδιαγραφή αδιαβροχότητας IP65 και ζυγίζει μόλις 5,5 κιλά. Οπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι τεχνικοί της Highlite, για την καλύτερη χρωματική διόρθωση και τη βέλτιστη απόδοσή του λαμβάνει συνεχώς χώρα μέσω software η αντιστάθμιση της θερμοκρασίας των LED του, συναρτήσει της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Το Raccoon ενδείκνυται πρωτίστως για εφαρμογές όπου απαιτείται υψηλό light output.

Ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν (και ήδη υποψήφιο για σχετικά βραβεία στην κατηγορία του) είναι το Stage Blinder FLEX Blaze της Showtec που αποτελεί ένα σετ από 8 high-power LED audience blinders των 100 W έκαστο καθώς και ανεξάρτητο controller. Κάθε φωτιστικό σώμα διαθέτει ένα ‘ζεστό’ λευκό COB LED των 3000 K με amber LEDs προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προσομοίωση του tungsten dimming των παραδοσιακών blinders. Η μονάδα μπορεί να ελεχθεί μέσω DMX/RDM, Master/Slave, αλλά και να λειτουργήσει αυτόνομα σε stand-alone mode μέσω των ενσωματωμένων προγραμμάτων. Τέλος, τόσο τα blinders όσο και ο controller είναι πανέτοιμα για outdoor shows καθώς είναι IP65-rated

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η νέα σειρά των Stellar Fog Machines της Showtec που περιλαμβάνει τα μοντέλα Stellar F-1000 Fogger, Stellar F-1500 Fogger, Stellar UF-1000 upright Fogger, Stellar FZ-1000 Fazer και Stellar S-1200 Snow Machine

Το εντυπωσιακό φωτιστικό Show στο Showroom της Highlite
Φέτος στη Highlite ομολογουμένως ξεπέρασαν τον εαυτό τους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά εμπνευσμένο show που όχι μόνο αναδείκνυε τις δυνατότητες των προϊόντων της εταιρίας αλλά είχε concept, σενάριο, σκηνοθεσία, ουσία και πολύ συναίσθημα, ενώ είχε προγραμματιστεί και εκτελεστεί άψογα…

Τις εντυπώσεις του όμως γι’ αυτό που είδαμε θα μας τις παραθέσει ο Ανδρέας Τρύφωνας (Eπτά Τεχνών Τόπος – Κέρκυρα) που δήλωσε εντυπωσιασμένος όχι μόνο από το τεχνικό αλλά και από το καλλιτεχνικό σκέλος του show…
«Με αφορμή το πολύ όμορφο και εποικοδομητικά χρήσιμο ταξίδι μας στην Ολλανδία, σε πρόσκληση της SivKo Electronics και προσωπικά του κ. Κώστα Πουλή (που ευχαριστούμε), βρεθήκαμε στο demo room της Highlite. Περίπου δεκαπέντε ‘Έλληνες επαγγελματίες του ήχου και της εικόνας, φίλοι και συνεργάτες, παρακολουθήσαμε εκεί μια παράσταση με πρωταγωνιστές τον ήχο το φως και την εικόνα.

Επί ένα περίπου χρόνο οι εντεταλμένοι συνεργάτες της εταιρείας, σχεδιαστές και προγραμματιστές, μαζί με τους τεχνικούς, θα έπρεπε να ανεβάσουν τον πήχη ψηλότερα από το ήδη υψηλό επίπεδο του περσινού show που πολλοί από εμάς που δεν παραβρεθήκαμε απολαύαμε μαγνητοσκοπημένο…και τα κατάφεραν!

Εν αρχή ή ιδέα. Τα φώτα πήραν ζωή. Τη στιγμή που οι εργάτες της αποθήκης εγκατέλειπαν το χώρο, ο πρωταγωνιστής, ένα ταπεινό «κεφάλι» αναδύθηκε κυριολεκτικά για να μοιράσει με άλλα σώματα που ήταν στο ράφι την ανησυχία και το στρες του: «ταξιδεύω αύριο για το πρώτο μου show! Θα τα καταφέρω»;

Ο τρόπος που ο σχεδιαστής φωτίζει το σώμα του, με τα L075 και θέση H/S στο μικρό σκηνικό χωρίς να παραλείψει το με το L181 για το φόντο και τα περιφερειακά θεατρικά σε σωστή γωνία και ένταση – θερμοκρασία, προδιέθετε για τη σοβαρότητα και τη λεπτομέρεια σκέψης και εφαρμογής. Όταν δε άξαφνα αναδιπλώνεται το πρώτο φόντο, αποκαλύπτει με τον πιο γλαφυρό τρόπο το ταξίδι του φωτισμού και της εικόνας στη ροή του χρόνου. Τα γηραιότερα και πιο έμπειρα φωτιστικά περιγράφουν ζωντανά το ταξίδι αυτό.
Από την κλασική Ιταλική σκηνή και την Όπερα, αργότερα στη Τζαζ και τη Soul, τη Ροκ στην ευρεία μορφή της, αλλά και αργότερα την Ποπ και τις μεταμοντέρνες της τάσεις, η μουσική και οι νότες καθοδήγησαν το φως και την εικόνα σε καλούπια τόσο καθαρά και συγκεκριμένα που με άνεση αποτυπωνόταν η σκηνή χωρίς, εδώ, την παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα εν αυτή.

Από τις οξείες διασταυρώσεις της ροκ, μέχρι τα ζεστά χρώματα και τα drapes της Όπερας αλλά και τη δυναμική άκρως γραμμική εικόνα της μεταμοντέρνας pop, ήταν όλα εκεί σκηνοθετημένα, μα κυρίως δραματοποιημένα σε αλληλουχία, με ένα τρόπο μοναδικό. Ένα τρόπο που ταιριάζει σε όποιον αγαπά και νιώθει το νήμα να θερμαίνεται για να αποδώσει, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, τα τεκταινόμενα στο πεδίο. Μπορεί λοιπόν να μην είδαμε το «σούπερ οάου» φωτιστικό ή εφέ για να τα βάλουμε πρώτοι στην αποθήκη μας (μέχρι το επόμενο..), είδαμε όμως ένα παραμύθι που και μονό που το εμπνεύστηκαν «βόρειοι – ψυχροί» λαοί, μας δίνει ελπίδα.
Όταν δε τα Phantom Hybrid της Showteck, σε μια μοναδική στιγμή του άψογου timeline που έτρεχε η Chimp των 48 Universes, έστρεψαν στον «ουρανό», η ψευδαίσθηση κίνησης του σύμπαντος έδωσε το παρασύνθημα: …the show must go on!
...μην ανησυχείς μικρέ!”
(το φωτιστικό Show στο Showroom της Highlite μπορείτε να το δείτε στο video που βρίσκεται κάτω από τις φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου)

Αυτά και για φέτος από τη Highlte International...
Ευχαριστούμε τον Κώστα Πουλή της Sivko Electronics για την πρόσκληση και την οργάνωση και αυτής της επίσκεψης, καθώς και όλους τους ανθρώπους της Highlte International για τη φιλοξενία και τη θετική τους ενέργεια. Αλλωστε όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και φέτος όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή, «είναι σημαντικό να βλέπεις τη φιλοσοφία της κατασκευάστριας εταιρίας όσον αφορά τα  προϊόντα στα οποία θα επενδύσεις ή έχεις επενδύσει και ακόμα πιο σημαντικό να γνωρίζεις τους ανθρώπους πίσω από αυτά και τη φιλοσοφία τους»…

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα απ’ όλα τα brands της Highlite θα σας δώσει ο Κώστας Πουλής της Sivko Electronics…

Επαφή
SivkoElectronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση