Διαφήμιση
Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2024 01:03

Η Solo Acoustic Tour του John Mayer πραγματοποιήθηκε με συστήματα PANTHER της Μeyer Sound…

Ο John Mayer είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στον κόσμο κι ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που θα μπορούσε να γεμίσει αρένες κυριολεκτικά μόνος του, ως true solo act. Και τις γεμίζει…
Με τη βοήθεια του large-format linear line array συστήματος PANTHER της Μeyer Sound και πάροχο τη rental εταιρία UltraSound.

Η περιοδεία ήταν ένας κυριολεκτικός μαραθώνιος, με το φθινοπωρινό σκέλος της να ξεκινάει από την ανατολική ακτή και το Madison Square Garden και να ολοκληρώνεται στη δύση στα τέλη Νοεμβρίου και στο Kia Forum. Χρέη FOH engineer τόσο για τη solo περιοδεία του John Mayer, όσο και για την τουρνέ του με τους Dead & Company, εκτέλεσε ο Derek Featherstone, ο οποίος είναι και ο CEO της UltraSound.

Σύμφωνα με τον Featherstone, το να μιξάρεις μια φωνή και μια κιθάρα ή ένα πιάνο, δεν είναι και τόσο απλό όσο φαίνεται, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «με μια φωνή κι ένα όργανο δεν υπάρχει κάτι για να κρυφτείς πίσω από αυτό, κάτι που ισχύει τόσο για τον καλλιτέχνη όσο και για τον ηχολήπτη του. Η μίξη είναι είτε σωστή, ή λανθασμένη. Οι λεπτομέρειες, το compression και τα effects, ακούγονται ξεκάθαρα, οπότε για να μην εκτεθείς, πρέπει πάντα να τα μιξάρεις με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια».

Επίσης, σύμωνα με τον Featherstone «έχοντας μόνο μια φωνή και μια κιθάρα, είναι κρίσιμο για το PA σύστημα να μην προσθέτει τη δική του τονικότητα και τους δικούς του χρωματισμύς. Και το σύστημα των PANTHER κάνει ακριβώς αυτό: βγάζει έξω ότι του δίνεις στην είσοδο και δεν αφαιρεί ούτε προσθέτει τίποτα».

Οσον αφορά το σύστημα αυτό αποτελείται από 18 καμπίνες PANTHER ανά πλευρά, ενώ όταν απαιτήθηκαν extreme side hangs για κάλυψη 220 μοιρών, χρησιμοποιήθηκα και 20 LEOPARD ανά πλευρά.

Αρκετά συχνά χρησιμοποιήθηκαν 3 short delays αποτελούμενα από καμπίνες LYON line array, ενώ όσον αφορά το low end χρησιμοποιήθηκαν δυο συστοιχίες των έξι 700-HP έκαστη.

Στο FoH ‘παντρεύτηκε’ η αναλογική και η ψηφιακή τεχνολογία με μια vintage Gamble EX68 αναλογική κονσόλα να πλαισιώνεται από μια ψηφιακή Avid S6L. Επίσης, όπως ξηγεί ο Featherstone, αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν ασύρματα μικρόφωνα, wireless guitar feeds, ή in-ear monitors, ενώ ως vocal inserts χρησιμοποιήθηκαν οι hybrid tube compressors Summit DCL καθώς και τα Empirical Labs Distressors.

Για τη φωνή του Mayer, ο Featherstone επέλεξε το πυκνωτικό υπερκαρδιοειδές Neumann KMS105 καθώς δεν υπήρχαν άλλες πηγές στο stage.  
Χρησιμοποιήθηκε επίσης το Milan AVB network μέσω του οποίου έτρεξε ψηφιακά το σήμα και οδηγήθηκε σε κάθε καμπίνα PANTHER.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «είχαμε την αίσθηση πως μέσω του AVB network είχαμε καλύτερη καθαρότητα στην περιοχή των 4kHz και ακόμα ψηλότερα».
Τέλος, χρησιμοποιήθηκαν 8 stage monitors MJF‑210 με τρία εξ’ αυτών να τοποθετούνται στις δυο θέσεις της κιθάρας. Πιο συγκεκριμένα, το κεντρικό ανέλαβε τα φωνητικά, ενώ από τα δυο άλλα εκατέρωθεν του κεντρικού, βγήκε η κιθάρα.

Οσον αφορά το υπόλοιπο crew, αυτό αποτελούνταν από τον System Engineer Michal Kacunel, τον Monitor Engineer Ian Dubois, το Monitor Tech Alex Pritchard, και τους PA Techs Sean McAdam, Riley Gajewski και Erik Swanson.

Η Solo Acoustic Tour του John Mayer θα συνεχιστεί στα τέλη του 2024 στη Βρεταννία και την υπόλοιπη Ευρώπη με το ίδιο crew και το ίδιο σύστημα των PANTHER που θα διατεθεί από μια rental partner εταιρία της Meyer Sound επί ευρωπαϊκού εδάφους…

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα PANTHER της Meyer Sound θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση